UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs



 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>


 детаљније >>


 


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


Мерење полена 2024. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


  • Дневни финансијски извештај  >> 
  • Финансијски планови и извештаји  >>   

  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >> 
  • Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања код послодавца  >> 
  • План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности >> 

Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

 

 

Савети за безбедну исхрану у летњем периоду

 

 

У току лета, у периоду високих температура неопходно је бити опрезан приликом куповине, чувања и обраде намирница.

Приликом куповине намирница неопходно је обратити пажњу о року употребе, изгледу намирница. Лако кварљиве производе-производи од млека и меса, требало би куповати само у радњама где се ови производи држе у расхладним уређајима.

 

 

Пре припреме неопходно је намирнице добро опрати, док за припрему користити чисто посуђе, прибор и дезинфиковане радне површине. Такође, већина намирница, посебно месо и јаја, морају бити добро термички обрађена.

 

 

Кувану храну у фрижидеру можете чувати најдуже 5 дана.

 

 

У време високих температура може доћи до контаминације хране различитим узрочницима цревних инфекција - најчешће се дешава преко руку особа које припремају храну и преко прибора за припрему хране. Најпогоднија храна за умножавање узрочника је млевено месо, пудинзи, сладолед, сендвичи.

 

 

Имајте на уму да се храна најчешће загади прљавим рукама, тако да се саветује што чешће прање руку.

 

 

У летњем периоду препоручује се што више јести воћа и поврћа, рибе и меса са мање масноће и уносити доста течности.