UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 222-568

                     012 223-153

Директор:  012 222-682

Факс.           012 220-913

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs


ЛАБОРАТОРИЈЕ


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


САВЕТОВАЛИШТА


Мерење полена 2019. >>

Стручни испити >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Приватна здравствена

пракса >>

 


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


 

Финансијски извештаји  >>    

  • Дневни финансијски извештај  >>

 


Претрага сајта ...


 Прогноза времена за Пожаревац

 


 

Школица у природи

 

        У суботу 22. јуна 2019. године у манастиру Сестрољин одржана је манифестација „Школица у природи“ у организацији Војног и полицијског синдиката Србије, Синдикалне организације Завода за јавно здравље Пожаревац, Синдиката просветних радника Србије- Техничка школа „Никола Тесла“ Костолац.

        На манифестацији која је организована за децу од шест до десет година, учествовало је 40 детета, који су могли да виде и науче како да се снађу у природи и свакодневним животним ситуацијама.

        Увежбан тим из Црвеног крста Пожаревац им је демонстрирао како да помогну себи и другима у тренуцима када се догоди повреда или губитак свести.

        Еидемилог др Надежда Станковић и др Славица Тасић, обе из Завода за јавно здравље Пожаревац, су на едукативан и забаван начин, кроз игру покушале да деци приближе и објасне значај личне хигијене, као и како препознати преносиоце болести у природи, како се заштити од њих и како реаговати у ситуацијама када дође до контакта са њима.

        Чланови војног синдиката Србије су показали деци како да одреде стране света у природи, како се формира шатор, како се прави заштита од кише, како направити огњиште и многе друге практичне ствари које су деци њиховог узраста интересантне и применљиве.

 

        „Циљ ове манифестације је да се деца одвоје од рачунара, гледања телевизијског програма и да што више времена проведу у природи-да осете и виде све оно што им природа пружа, као и да науче да се снађу и сачувају себе у природи“ истакли су Горан Марић из Војног синдиката Србије и Дејан Јовановић из Синдикалне организације Завода за јавно здравље Пожаревац. Том приликом, заједно са Гораном Ђорђевићем из полицијског синдиката Србије, деци су уручене дипломе за успешно савладану „Школицу у природи“, и захвалнице свима коју су несебично учествовали у реализацији Школице, као и посебно признање оцу Радету, старешини манастира Сестрољин, који већ годинама несебично излази у сусрет свим манифестацијама које организују ови синдикати.

 

        На крају су деца, њихови родитељи и предавачи уживали у војничком пасуљу на заједничком ручку у предивној атмосфери манастира Сестрољин.