UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs



 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>


 детаљније >>


 


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


Мерење полена 2024. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


  • Дневни финансијски извештај  >> 
  • Финансијски планови и извештаји  >>   

  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >> 
  • Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања код послодавца  >> 
  • План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности >> 

Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

 

Служба ДДД - осавремењавање опреме

 

У оквиру Центра за контролу и превенцију болести и Одељења за заразне болести послује Одсек за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију (ДДД одсек), који своје деловање врши  на подручју Браничевског и Подунавског округа (терену са популацијом од 400 000 становника). Одлуком Министарства здравља, Одсек за ДДД има дозволу за рад од оснивања Завода за јавно здравље Пожаревац и ту делатност обавља преко 30 година,  у складу са законском регулативом (Законом о заштити становништва од заразних болести и Законом о јавном здрављу).

Уништавање микроорганизама, инсеката и глодара је важна противепидемијска и хигијенско-санитарна мера у заштити здравља становништва.Векторске болести чине 17% свих инфективних обољења, и у сталном су порасту. Оно што фаворизује пораст векторских болести су пре свега комерцијална глобализација, убрзани транспорт, миграције становништва, али и  кретање вектора (преносиоца) и самим тим и узрочника болести на нова географска подручја, пре свега прилагођавањем самих вектора на актуелне глобалне климатске промене. У нашој земљи се региструју следеће векторске болести: лајшманијаза, грозница западног Нила, арбовирусни менингоенцефалитиси које преносе комарци и Лајмска болест, крпељски менингоенцефалитис, Q грозница, туларемија које преносе крпељи.

 У циљу заштите здравља становништва и пре свега превентивног деловања, Завод за јавно здравље је за потребе ДДД одсека  набавио најсавременију опрему намењену пре свега сузбијању комараца и крпеља. Ради се о апаратима реномираног произвођача, који служе како за теренски рад на отвореном, тако и за дејство у затвореном простору.

 

промотивни видео-записпромотивни видео-запис 

Повећан је и интерес физичких лица и правних субјеката (индивидуалних домаћинстава, угоститељских објеката, фирми са обода града и сл.) за третманом комараца, крпеља и мува. Сада ћемо имати могућност да дезинсекцију вршимо на терену градских зелених површина (Љубичево, паркови, Чачалица и сл.), као и урбаних делова града по захтеву и потреби, пред одржавање скупова, манифестација, кампова. Огроман је значај нове опреме у случају ванредних ситуација (поплаве) у смислу правовременог превентивног деловања.

Тренутна квалификациона структура извршиоца ових послова је: лекари специјалисти епидемиологије, дипломирани биолози, струковни санитарно-еколошки инжењери, санитарни техничари.

 Квалитет наших услуга је резултат стручности кадра и професионалног односа према здрављу наших грађана.

 

 

<< претходно                                     следеће >>