UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs



 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>


 детаљније >>


 


ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


Мерење полена 2024. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


  • Дневни финансијски извештај  >> 
  • Финансијски планови и извештаји  >>   

  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >> 
  • Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања код послодавца  >> 
  • План управљања ризицима од повреде принципа родне равноправности >> 

Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

 

Међународни дан старијих особа 1.октобар

 

 Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године, са циљем да нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба. На Светској скупштини о старењу 2002. године, усвојен је Мадридски међународни акциони план за старење како би се одговорило на могућности и изазове старења становништва у 21. веку и промовисао развој друштва за све генерације.

             Извор: СЗО

Најновије пројекције Уједињених нација показују да се до 2050. године предвиђа да ће број особа старијих од 65 година широм света бити двоструко већи од броја деце млађе од пет година и приближно исти као и број деце млађе од 12 година. Како жене имају дужи очекивани животни век у односу на мушкарце, оне су бројније у старијој доби у свим старосним категоријама. У Србији жене чине 56% популације старости од 65 до 79 година и 62% популације старије од 80 година.

 

- Ове године Међународни дан старијих особа је усмерен на старије жене и тема 2022. године је: „Отпорност и доприноси старијих жена”

       Извор: СЗО

Међународни дан старијих особа 2022. је позив на акцију и прилика да се гласови старијих жена чују, препознају и уваже и да се тиме покаже њихова отпорност и доприноси у друштву, да се промовише политички дијалог за унапређење заштите људских права старијих особа и препозна допринос старијих жена одрживом развоју.

 

Циљеви овогодишње кампање су:

1. Истицање отпорности старијих жена у суочавању са еколошким, друштвеним, економским и целоживотним неједнакостима

2. Подизање свести о важности побољшаног прикупљања и анализе података према старости и полу, како би се обезбедили основни научни докази за ефикасне јавне политике.

3. Заговарање да државе чланице, специјализоване агенције Уједињених нација и други ентитети Уједињених нација, као и цивилно друштво укључе старије женe у све јавне политике, осигуравајући родну равноправност како је описано у извештају генералног секретара, „Наша заједничка агенда”.

Завод за јавно здравље Пожаревац, у сарадњи са домовима здравља на територији Браничевског и Подунавског округа подржава и организује обележавање Међународног дана старијих особа, са циљем да се нагласи улога и значај старијих жена у породици, у локалној заједници и друштву у целини.

На нивоу локалне заједнице, Међународни дан старијих особа ћемо обележити у петак, 30. септембра 2022. године, у периоду од 8,00 до 10,00 сати у просторијама Црвеног крста Пожаревац.

У организацији поменуте акције за здравље учествују Завод за јавно здравље Пожаревац, Црвени крст Пожаревац, Дом здравља Пожаревац, Апотека Пожаревац и Медицинска школа Пожаревац уз подршку регионалних и локалних медија (TV, радио и новине).

 

             Извор: СЗО