UA-86401432-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

ПОЖАРЕВАЦ


 ул. Јована Шербановића 14

12000 Пожаревац

Србија


ПИБ: 101524176

Матични бр.: 07160259

Регистарски бр.: 6169000411

Шифра делатности: 86.90


В.Д: директора:

др Ана Јовановић, специјалиста микробиологије са паразитологијом


ТЕЛЕФОНИ:

Централа: 012 522-568, 523-153

Директор:  012 522-682

Факс.         012 520-913

ОСТАЛИ ТЕЛЕФОНИ  >>


 E-mail: zavodpo0311@mts.rs 

 


 

ОБИМ АКРЕДИТАЦИЈЕ >>ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА


САВЕТОВАЛИШТА


Мерење полена 2022. >>

ДДД услуге >>

Санитарни прегледи >>

Вакцинације >>  


 

Огласи и конкурси >>

 


Приватна здравствена

пракса >>


Упитник о задовољству корисника наших услуга >>

 


 

Корисни линкови - здравствене  установе >>

 


Статистичке анализе >>

 


 

Финансијски планови и

извештаји  >>    

  • Дневни финансијски извештај  >>

 


  • ИНФОРМАТОР О РАДУ  >>

Правилник о поступку

унутрашњег узбуњивања

код послодавца  >>

 


Претрага сајта ...


 Упознајте Пожаревац!

 


 

23-02-2018

 

 

У Заводу одржан едукативни семинар за медицинске раднике

 

Препознајући чињеницу да се Република Србија последњих деценија суочава са комплексним демографским проблемима који се манифестују сталним смањењем укупног броја становника, падом наталитета, порастом просечне старости становништва, концентрацијом становништва у урбаним срединама, и миграционим процесима, као и са доминантно конзервативном контролом рађања и ризичним сексуалним понашањем становништва, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” у сарадњи са Заводом за јавно здравље Пожаревац, одржао је едукацију здравствених радника. Едукативни семинар одржан је 23. фебруара 2018. године у просторијама Завода за јавно здравље Пожаревац.

                        

Семинар је намењен педијатрима, гинеколозима, координаторима здравствено васпитног рада, патронажним сестрама, као и другим партнерима из локалне заједнице на територијиј Браничевског округа (Црвени крст, НВО, Савет за здравље при Граду односно општини, Стална конференција градова и општина).

 Представници Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ упознали су учеснике са основним информацијама о постојећој законској регулативи из области очувања и унапређења репродуктивног здравља (прим др sc. med. Верица Јовановић), стању сексуалног и репродуктивног здравља становништва (проф. др Дарија Кисић Тепавчевић), као и са основним начелима Националног програма очувања и унапређења сексуалног и репродуктивног здравља грађана Републике Србије (др sc. med.  Катарина Боричић).

 

 

Током предавања једна од чињеница која се издвојила јесте да поремећаји репродуктивног здравља настајукао исход незнања, непотпуне или нетачне информисаности о начинима очувања репродуктивног здравља, а које могу имати дуготрајне и тешке последице не само по физичко, већ и психофизичко здравље.

Управо из тих разлога, знање о сексуалности, физиологији репродукције, контрацепцији, последицама намерног прекида трудноће и полно преносивих инфекција, али и стицање одговарајућих знања и образаца понашања пре започињања сексуалног живота, неопходно је за формирање правилних ставова везаних за планирање породице и преузимање одговорности у сексуалном понашању у циљу заштите здравља.